Tisztelt Ügyfeleink!

 

Az új kormányrendeleti módosítás előírja, hogy 2024. március 28-tól minden B2C webshop (fogyasztó felé történő értékesítést jelöli, az angol business to consumer kifejezés rövidítése) köteles felkínálni az MPL (Magyar Posta Zrt.) szállítási lehetőségét az online értékesítés során. Ennek célja, hogy a vásárlóknak szélesebb körű és rugalmasabb szállítási lehetőségeket biztosítsanak a webáruházak.

 

Így a Homokizár Kft. sem tesz másképpen, minthogy 2024. március 28-tól nálunk is választható lesz a kiszállítás MPL futárszolgálattal.

 

Az MPL egyik legnagyobb előnye, hogy csomagjaik kézbesítésének során rendelkezésükre áll a teljes magyar posta hálózat. Így náluk amennyiben a vevő első alkalommal nem veszi át a küldeményt, hasonlóan a tértivevényes levelekhez, értesítést kap arról, hogy csomagját a megadott időpontig átveheti a postán, vagy az értesítőn megadott dátumon újra megpróbálják kiszállítani neki. Az MPL-nél a csomag a második kiszállítást követően sem kerül visszaszállításra a feladónak, hanem újfent a postán kerül elhelyezésre és a címzett újabb értesítést kap arról, hogy meddig veheti át ott személyesen a küldeményt.

 

Az MPL további előnyei közé tartozik, hogy sok féle méretű és állagú csomagot szállítanak: küldhetünk velük leveles küldeményt, kartonos csomagot, valamint akár raklapos küldeményt is.